Alla inlägg den 20 juli 2011

Av Patricia - 20 juli 2011 23:18

Var tvungen att visa den gulliga asken med geléhjärtan som jag fick av min fina granne Malin! Så himla snällt! :)


   Tusen tusen tack igen! :)


Kram!

Av Patricia - 20 juli 2011 19:30

Känns lite overkligt att säga det, men idag har jag faktiskt varit med och räddat livet på en liten 5-årig flicka...hoppas jag i alla fall..!

Det var när jag letade efter Emmy, som jag såg att det var en liten folksamling vid bortre sidan av poolen.. I mitten låg det en liten en...med en rosa bikini... "Emmy har en rosa bikini", hann jag bara tänka, och rusade dit! Det var inte hon som låg där, men en liten tjej på endast 5 år.. Utan livstecken.. De hade påbörjat hjärt och lungräddning, men när jag kommit dit var det nån som sa "Nån måste ta över och komprimera!" ...så jag gjorde det..! 

Man tror att man ska hinna tänka en massa, men man bara "gör" det som måste göras. Adrenalinet tar över helt enkelt.. 

Jag komprimerade, en kvinna från Norge gav konstgjord andning och en läkare som fanns där (om han jobbade eller var där och badade vet jag inte..) rusade för att hämta och göra i ordning den där apparaten (som jag inte kommer ihåg vad den kallas..) som ger stötar för att få igång hjärtat..

Till slut fick hon puls och andning i alla fall, men var fortfarande medvetslös.. :(

Läkaren tog över och sedan kom ambulansen. 

Håller tummarna för att det går bra nu! Läste dock på Norrans sida att hon vårdas för allvarliga skador på intensivvårdsavdelningen.. :( Hoppas verkligen att det "bara" är tills det blir stabilt igen, och att hon klarar sig från men av detta...

Hoppas föräldrarna och familjen får det stöd de behöver nu också! Har bilden av den förtvivlade mamman på näthinnan, varvat med bilden av den lilla livlösa flickan, och det känns fruktansvärt!

Jag kan inte ens komma i närheten av att förstå hur de känner just nu, och ändå vet jag att det måste vara outhärdligt! Usch! :((

Om det nu finns en Gud där ute, så hoppas jag verkligen att han ser till att göra det enda rätta nu och se till att hon piggnar till och blir bra!


Kramar till alla som behöver det!! <3

Ovido - Quiz & Flashcards